Wat is een autolening?

Wat is een autolening?

Meestal heeft u niet genoeg geld om in één keer een nieuwe auto te kunnen betalen. U heeft dan verschillende financieringsmogelijkheden, waaronder de speciale autolening. Er bestaande verschillende soorten autoleningen waarmee u de financiering van uw auto rond kan krijgen. In de meeste gevallen betreft het een persoonlijke lening waarbij u een vast bedrag leent tegen een vaste rente en vaste looptijd.

Voor het financieren van uw nieuwe auto kunt u kiezen voor een persoonlijke lening met uw auto als onderpand. Bij een persoonlijke lening leent u een vast bedrag, in dit geval alleen voor de aankoop van de nieuwe auto, tegen een vaste rente gedurende de gehele looptijd. De looptijd van de autolening wordt vooraf bepaald. U betaalt tijdens deze looptijd maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente. Het rentetarief dat u voor de autolening betaalt verschilt vaak van andere leningen. Doordat uw auto als onderpand kan dienen, betaalt u een lagere rente.

Behalve voor een persoonlijke lening kunt u voor de financiering van uw auto ook kiezen voor een doorlopend krediet. Hierbij kunt u bijvoorbeeld een kredietlimiet vast te leggen ter hoogte van het bedrag dat u nodig heeft om de auto te kunnen betalen. U betaalt vervolgens per maand een vast bedrag voor zowel aflossing als rente, waarbij de rente variabel is.

Voor het kiezen van een looptijd voor uw autolening moet u rekening houden met de (economische) levensduur van de auto. Als u een te lange looptijd kiest, kunt u nog een lening hebben lopen wanneer het tijd is voor een nieuwe auto. Een veel voorkomende looptijd is drie jaar. Overigens kan de looptijd van een autolening afhangen van de soort auto; een tweedehandse of nieuwe auto.

Een autolening kunt u afsluiten bij zowel banken als kredietverstrekkers. Ook veel autozaken en autodealers bieden u de mogelijkheid ter plekke bij hen of via hen een autolening af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat u niet apart op zoek hoeft naar een autolening. Wel gaat het in veel gevallen om een zogenaamde huurkoop. Dit betekent dat u pas eigenaar van de auto wordt wanneer u het gehele bedrag hebt voldoen. Na een aanbetaling betaalt u het restant in maandelijkse termijnen. Kunt u de maandelijkse termijnen niet meer voldoen, dan verliest u uw auto. Mocht de verkoop van de auto niet voldoende zijn voor de schuld

Comments are closed.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!