5. Studentenlening

5. Studentenlening

Studentenlening

Studentenleningen

Waarom geld lenen als student? Zal ik meer werken of toch geld lenen?

Het leven van een student is niet altijd even makkelijk; colleges, vrienden, uitgaan, bijbaan, relaties en verenigingen. Allemaal heel tijdsintensief. Studenten lenen vaak geld om het tekort op te vangen.

Dit is de reden waarom veel studenten studievertraging oplopen en om zo optimaal te kunnen profiteren van hun studententijd vaak studievertraging oplopen. Zo ik ook, ik heb het zelf ook ervaren in mijn studententijd. Je wil gewoon niets missen, maar een belangrijke kwestie: geld. Als je werkt kun je niet zo veel genieten van je studententijd.

Het is belangrijk dat je zo veel mogelijk van je studententijd geniet, want je maakt het maar een keer in je leven mee!

Oplossing hiervoor zijn de studentenleningen. Het is aan te raden eerst maximaal bij IB-Groep (in Nederland) te lenen en vaak is dit niet voldoende om alle lasten te kunnen dekken.

Kijk  overal rond:

 Kijk gerust rond bij alle aanbieders van leningen: Informatie aanvragen kost immers geen geld en nauwelijks moeite, kijk rond, vraag na bij de aanbieder en maak vervolgens een juiste en goed overwogen keuze.  

Het leven van een student is niet makkelijk, hieronder een globale schatting van de kosten van het leven van een student in Brussel of Amsterdam, zeer populaire studentensteden.  

Voorbeeld van de maandelijkse uitgaven van een student in Amsterdam of Brussel:  

 • Huur kamer: E300-500
 • Eten: E200
 • Verzekeringen: E150
 • Uitgaan en uit eten gaan: E200-500
 • Verenigingen (lidmaatschappen): E50
 • Collegegeld: E 200
 • Boeken: E100
 • Diverse uitgaven (reizen, cadeau’s voor vrienden, meubels, etc): 100

 

Hierdoor zit een gemiddelde student vaak al op maandelijkse uitgaven tussen de 1300  Euro tot 1800 Euro per maand, wat overigens heel veel geld is. In minder dure steden zoals Antwerpen en Eindhoven zit je zo ongeveer rondom de 1000 euro tot 1500 euro per maand.  

Geld lenen tips voor studenten

 • Om deze redenen hebben banken ook een verhoogd limiet waarop je als student zijnde rood mag staan. Voor uitgaven zoals het betalen van de maandelijkse huur is rood staan een handige tijdelijke oplossing.
 • Een andere optie wat overigens wel heel erg handig is, is gebruik te maken van creditcards voor aanschaf van dingen zoals een nieuwe telefoon. Als je met een credit card iets aanschaft heb je in feite een lening afgesloten bij de creditcard maatschappij, en deze lening is rentevrij als je tenminste aan het einde van de maand deze lening aflost.
 • Verder hebben banken en kredietvertstrekkers vaak ook handige studentenleningen, waar je als student zijnde tegen een gunstigere rentepercentage een lening kan aflossen. Dit is dan vaak een persoonlijke lening of doorlopend krediet, maar vaak wel tegen veel gunstigere voorwaarden dan ze normaal in rekening brengen.  Per bank en kredietverstrekker zijn er veel verschillen. Vaak kun je er ook voor kiezen voor uitgestelde betaling, dus pas gaan afbetalen op je lening na je afstuderen

 

 

Snelle student leningen zijn verstrekt aan studenten die geld nodig hebben voor onverwachte collegegeld of levensonderhoud.  Deze leningen zijn vooral nuttig voor studenten die blijven weg van huis of hebben geen andere manier om zichzelf te onderhouden.  Snelle student leningen te verstrekken handige contant geld snel, wanneer de studenten dit het meest nodig.

Tips om te sluiten voor een gunstige leningen voor studenten!

Student lening bedrijven specifieke zorg voor dummies. Studieleningen om hun collegegeld, bibliotheek vergoedingen, campus vergoeding en ook de medische kosten te betalen. De overheid biedt hen specifieke subsidies en leningen voor studenten overheid voor haar uitgaven tijdens de training. De rente relatief laag zijn voor Dummies.

Als je gaat studeren op een hogeschool op universiteit en van plan om een ​​aanvraag voor een lening te doen, dan een beetje tijd te besteden aan een onderzoeksproject op uw eigen.

Je moet over een paar tips en richtlijnen in je geest die u zullen helpen om de juiste lening optie en goedkeuring van uw lening aanvraag:


1. Op het moment van uw aanvraag moet u de volgende documenten:

a. document dat informatie bevat over uw financiële status.
b. Bewijs van bewijs van inkomen van je ouders (u kunt vragen of je nog steeds leven met je ouders.)
2. Contact op met uw school financiële steun kantoor voor een betere school lening optie omdat zij zijn opgeleid om u te helpen. Verzamelen alle nodige informatie uit verschillende bronnen.

3. Maak een begroting met inbegrip van alle kosten.4. Als je een goede student dan bent u uit voor een beurs of staatslening student voor het aanvragen van een lening, dus pas je studentenleven gemakkelijker.

5. Probeer het maken van ooit, een aanbod door de Student Loan Company. U informatie op de website van de kredietverstrekker.

6. Geen gebruik aanbiedingen zoals kortingen voor betaling van rente op renteverlaging (altijd terug te betalen uw studieleningen op tijd, want sommige bedrijven bieden op 1 juli. Daling van 1,5% als ze terug te betalen op tijd.)

7. Automatische betaling renteverlaging: Hoe kunt u uw studieleningen betalen? Een verstandige keuze, krijgt u tot 5% korting.

Al deze tips lijken erg klein, maar handhaafde haar sterke financiële positie tijdens je studentenleven.

 

 

Incoming search terms:

 • studentenlening
 • studenten lening
 • studentenleningen
 • lenen als student
 • lening student
 • lening voor studenten
 • studentenlening aanvragen
 • leningen voor studenten
 • lening studenten
 • geld lenen als student

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!