4. Autolening

4. Autolening

 

Als je een bepaalde auto graag wil kopen maar daarvoor niet genoeg geld voor hebt, kun je een lening afsluiten om deze auto te kopen. Een autolening is ook een populaire vorm van consumptief krediet, dus daarmee bedoelen we krediet dat wordt genomen voor doeleinden anders dan het kopen van iets als een huis.

Er zijn verschillende vormen van autoleningen:

Je kunt het bij de autodealer afsluiten
Je kunt een persoonlijke lening of een doorlopende lening afsluiten
En daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor leasen (financiel- of operationele leasing)
Kijk voor het afsluiten van een autolening eerst goed naar de mogelijkheden die bij jouw omstandigheden het beste passen en het is daarom ook verstandig om ook bij verschillende aanbieders van autoleningen rond te kijken. Net als met winkelen, kan het met het uitzoekem van een autolening goed uitpakken de prijzen te hebben vergeleken.

Lening bij de dealer afsluiten (huurkoop):

Indien u ervoor kiest een autolening via de autodealer te nemen bij wie u de auto koopt, dan gaat het vaak om een huurkoop. Dit betekent dat eerst een aanbetaling doet, en vervolgens maandelijks het restant van de koopsom in termijnen afbetaald. Tussentijdse onderhoud en reparaties zijn hierbij wel voor uw eigen rekening. Een populaire brandstof voor leaserijders en ook kleine bedrijven is aardgas, omdat dit veel milieuvriendelijker is en daarnaast ook veel goedkoper wordt om te doen met de hoge brandstof prijzen. Voor de speculant op de beurs, kun je evt ook overwegen om te investeren in aardgas aandelen om hier evt profiijt uit te kunnen halen.

U bent pas officieel de eigenaar van de auto na de laatste betaling. Hoewel je nog niet de officiele eigenaar bent, ben je wel de eigenaar van de auto. Dit is de reden waarom het huurkoop heet, alsof u eerst de auto huurt en na de laatste betaling koop je het als het ware. Dus met andere woorden is gedurende de hele looptijd van de lening de auto het onderpand van de lening.

De grootte van de autolening is sterk afhankelijk of het een nieuwe auto is of een tweedehandse auto, wat de prijs ervan is, wat uw inkomen is en wat de geschatte economische levensduur is van de auto. Kortom ze willen graag weten wat de auto nu waard is, wat de jaarlijkse afschrijving en wat de auto gedurende de looptijd van de lening waard is. Zo kunnen ze de juiste rentepercentage uitrekenen.

Voordeel van deze constructie is dat de rentepercentage lager is dan bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet waarbij geen onderpand nodig is bij de aanschaf van uw auto, hoewel u wel een beduidend gunstigere rente kan verkrijgen als u het wel als een onderpand laat gebruiken.

 

Kenmerken van een autolening:

Vaste looptijd (meestal 5-10 jaar, afhankelijk van economische waarde auto)
Vaste rentepercentage
Auto is de onderpand van de lening (gunstigere rentepercentage door onderpand)
Vaste maandlasten

Voor meer informatie over een autolening op basis van persoonlijke lening, doorlopend krediet of leasen, kijk dan onder dit onderwerp.

Overzicht van alle soorten leningen:

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Credit card krediet
Mini lening
Auto lening
Leasen
Financiële leasing
Operationele leasing
Hypotheken
Related Articles:
Goedkope lening afsluiten – stappenplan
Choosing Between Financial Leasing And Operational Leasing When Buying A Car
Tips over hoe je het beste uit van een goedkope leaseauto kan vinden
Hoe kan ik een korting krijgen voor een goedkope autoverhuur

 

Incoming search terms:
soorten autoleningen
soorten autolening
huurkoop auto
lening auto onderpand
auto op huurkoop
auto als borg
kostprijs autolening
autolening met wagen als borg
autolening onderpand
auto als borg voor lening

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!