Mini-lening

Mini-lening

Minilening

Een mini-lening, ook wel bekend als flits-lening of sms-krediet, is een vorm van zeer korte termijn krediet met een looptijd dat vaak maar enkele weken tot enkele maanden is. De reden waarom het een minilenig heet is dat het een korte looptijd heeft en een laag bedrag is dat wordt geleend.

Vaak zijn het kleine bedragen tussen enkele tientallen tot honderden euro’s, en soms ook een paar duizend euro. Het maximale bedrag dat geleend kan worden verschilt zo per aanbieder van minileningen.

Kenmerken van een minilening:

 • Snel geld lenen (binnen 10 min tot enkele uren geregeld)
 • Hoeft niet via de bank geregeld te worden met procedures
 • Kan via internet of via sms worden aangevraagd
 • Vaste rentepercentage
 • Geen onderpand nodig
 • Lenen zonder BKR

Een minilening wordt ook wel een kleine lening genoemd. Het gaat hierbij om een lening van een klein geldbedrag, vaak is dat niet meer dan 750 euro. Dit bedrag kan echter afwijken per aanbieder waar je geld wilt gaan lenen. Er zijn namelijk ook aanbieders die maar tot een bedrag van 150 euro maximaal aan je lenen.

Er is nog een andere naam voor een minilening, namelijk de flitslening, maar ook de benamingen voorschotje, snelle lening en minikrediet hebben dezelfde betekenis. Wat alle woorden gemeen hebben is, dat het in ieder geval gaat om een kleine lening, waarbij de looptijd tussen de zeven en de eenentwintig dagen ligt. Op tijd aflossen is bij deze minilening van groot belang, er wordt namelijk streng gekeken of dat je hier aan voldoet, zo niet, dan kun je een boete verwachten. Er kan zelfs al een boete worden gegeven als je een dag te laat bent met aflossen. Het is daarom aan te raden om voordat je een minilening af gaat sluiten te bekijken of je het geld de komende 7 tot 21 dagen volledig terug kunt betalen. Mocht dat zo zijn, dan kan er een minilening worden afgesloten.

Vooruit kijken is bij een minilening, autolening of elke andere lening van groot belang. Als je namelijk de minilening niet op tijd af kunt lossen, dan is het niet verstandig om een minilening af te sluiten maar om naar een andere oplossing te zoeken. De looptijd is daarom van essentieel belang bij de minilening, als je een minilening af gaat sluiten ter compensatie omdat je salaris nog niet binnen is, dan kun je de afgesproken looptijd van de minilening meestal gemakkelijk halen.

Bij twijfel is het verstandig om de minilening niet af te sluiten omdat je hierdoor meer problemen kunt krijgen als je het geleende bedrag niet op tijd terug kunt betalen. Daarnaast is er nog een ding belangrijk bij het afsluiten van de minilening, je moet er goed aan denken waarom je geld gaat lenen en of je aan alle voorwaarden kunt voldoen. Je dient rente te betalen over de minilening, je moet voor de afgesproken einddatum alles terug kunnen betalen en lukt dat niet? Dan heb je kans op een flinke boete.

 

Geld lenen zonder bkr toetsing is een andere mogelijkheid. Op het gebied van autoleningen kan een huurkoop auto eventueel een passende oplossing zijn om de rentekosten te verlagen: je huurt in feite het goed dat je wil kopen en met de laatste betaling koop je in feite te product. Voor de verkopende partij zorgt dit voor lager risico en voor de ‘huurkoper’ resulteert dit in lagere financieringskosten.

Ook al gaat het maar over een klein bedrag, aanbieders zijn erg strikt met het op tijd terugbetalen. Ga daarom pas akkoord met de minilening als je de voorwaarden kent zoals in de overeenkomst staan beschreven en als je deze waar kunt maken, dan kun je de minilening zonder problemen afsluiten.

Een mini lening (ook wel mini krediet genoemd) is een steeds vaker voorkomende manier om de maand door te komen. Het komt weleens voor dat er wat maand aan het eind van het geld overblijft, en dan is een minilening een ideaal middel om toch gewoon aan je verplichtingen te kunnen voldoen.

Een minilening kan een goede optie zijn om geen ‘grote’ lening af te hoeven sluiten. Voor grotere verplichtingen moet je door het hele proces van papierwerk, BKR procedures, toetsingen en ga zo nog maar even door. Denk bijvoorbeeld aan een doorlopend krediet oversluiten, waar je ontzettend veel werk in moet steken. Bij een mini krediet kan het allemaal snel en makkelijk.

Bij een minilening kun je snel 100, 200, 300, 400, 500, 600 of 750 euro lenen via sms. Vaak is het geleende bedrag binnen 10 minuten op uw rekening bijgeschreven

Bij mini leningen gaat het om een laag bedrag (meestal enkele honderden euro’s). Een minilening wordt snel verstrekt en snel terugbetaald. De terugbetaaltermijn is meestal enkele weken. Bij de meeste minileningen wordt er niet getoetst bij het BKR, vanwege het lage bedrag van de lening. Dit hangt echter van de aanbieder van de minilening af.

Er zijn op internet veel adverterende aanbieders voor een minilening waarbij je de mogelijkheid hebt een online lening aan te vragen, vaak kun je ook lenen via sms. Zorg dat je de verschillende aanbieders naast elkaar legt en vergelijkt, zodat je de beste beslissing over je minilening kunt nemen. Voor verschillende aanbieders kijk je op onze aanbieders pagina.  Doe je onderzoek, want het kan je een hoop euro’s schelen. Vooral als je van plan bent om vaker van een minilening gebruik te maken zou je goed moeten vergelijken, omdat het aantrekkelijk is vanwege de snelle acceptatietermijn om bij 1 aanbieder van minileningen te blijven.

 

Minilening informatie

Soms kom je in een situatie dat je snel wat extra geld nodig hebt, zoals onverwachte uitgaven of het feit dat je geld eerder op is dan gewenst.
Dan is het de ideale oplossing een minilening (ook wel minikrediet genoemd) af te sluiten. De voordelen van een minilening is dat deze makkelijk en snel aan te vragen is via sms. In de meeste gevallen staat het geld na 10 minuten al op je rekening. Hieronder vind je informatie over minilening.

Een aantal voordelen op een rij:

– Je kunt al een minilening afsluiten vanaf €100 (tot maximaal €750)
– Je kunt zelfs een mini lening afsluiten als je een bkr notering hebt of al een lopende lening.
– Het geleende geld staat al na 10 minuten op je rekening

 

Hoe moet ik een minilening aanvragen?

U bent op zoek naar wat extra geld en u wilt een minilening aanvragen. Maar hoe vraagt u
nu precies een minilening aan? Nadat u onze pagina gelezen heeft, zult u merken dat het
erg gemakkelijk en snel is om een minilening aan te vragen.

Het aanvragen van een minilening wordt tegenwoordig veel op het internet aangeboden.
Zo zijn er ontzettend veel websites die minileningen aanbieden tegen voordelige tarieven.
Wanneer u op één van deze websites bent, wordt er vaak gevraagd van u om een
aanvraagformulier in te vullen. Naast het invullen van een aanvraagformulier worden er
ook andere documenten gevraagd.

Deze documenten zijn:

• Kopieën van uw loonstrook
• Een recent bankafschrift
• Een kopie van een geldig legitimatiebewijs
• Bankgegevens (waar het geld op gestort zal worden)

Deze documenten zullen door de kredietverlener gecontroleerd worden. Na de controle
van de documenten wordt er een sms of email naar de aanvrager verzonden met de vraag
of u akkoord gaat met de algemene voorwaarden van de minilening. Deze wijze is altijd
van toepassing wanneer u voor de eerste keer een minilening aanvraagt. Wanneer u van
plan bent om vaker bij dezelfde kredietverlener een minilening aan te vragen, zal alleen
het sturen van een sms voldoende zijn om het bedrag van de minilening gestort te krijgen.
Uiteraard kunt u ook nog steeds via de website een verzoek indienen voor een minilening.

Hoe ga ik mijn minilening afbetalen?

Wanneer u een minilening heeft aangevraagd dient deze binnen een betalingstermijn van
21 dagen terugbetaald te worden. Let op, om vertraging te voorkomen kunt u het beste het
geld naar dezelfde bank overmaken. Bijvoorbeeld wanneer uw kredietverlener een
rekening bij ABN AMRO heeft, kunt u het beste met uw ABN AMRO rekening het geld
overmaken. U dient uw lening(en) uiterlijk op de 21e dag voor 12 uur te hebben afgelost.

 

Geld lenen met slechte kredietwaardigheid / zwarte lijst

Bij veel kredietverstrekkers is het niet mogelijk om geld te lenen met een negatieve bkr notering omdat dit toch enkele mogelijke risico’s met zich meebrengt. Maar geld lenen met een negatieve bkr notering is weldegelijk mogelijk.

Bij de meeste aanbieders van minileningen word niet gekeken of de klant een bkr notering heeft. Hierdoor is het mogelijk een minilening zonder bkr toetsing aan te vragen. De voorwaarden blijven hetzelfde en je kunt dan ook binnen 10 minuten over extra geld beschikken. Een minilening zonder bkr toetsing is dus de oplossing voor iedereen om snel over wat extra geld te beschikken.

 

 

Incoming search terms:

 • MINILENING
 • minilening belgie
 • minikrediet Belgie
 • mini lening belgie
 • minikrediet
 • minilening in belgie
 • mini lening
 • minilening aanvragen
 • sms lening belgie
 • minileningen
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!