Geld Lenen met verstand

Geld Lenen met verstand

Geld lenen? Eén op de twee Nederlanders heeft al een lening. Als u online geld wilt lenen bevind u zich daarmee dus in een zeer groot gezelschap. Toch blijft er rond online geld lenen nog een groot taboe ontstaan. Juist door ervaringen met elkaar te delen en door goed te informeren over geld lenen en over de diverse vormen van geld lenen kunt u ervoor zorgen dat u, en andere consumenten, een goede en verantwoorde geldlening kan krijgen. En u kunt er natuurlijk voor zorgen dat de minder goede aanbieders niet ook andere consumenten nog een te dure financiering aan gaan bieden.

Geld lenen kunt u voor diverse doeleinden, het belangrijkste bij geld lenen is dat u goed nagaat of u niet teveel betaald aan rente. Enkele tientallen euro’s aan rente meer of minder kunnen al grote gevolgen hebben voor het totaal terug te betalen bedrag van uw lening. Of u nu geld wilt lenen voor een nieuwe badkamer, een nieuwe auto, de aanleg van een tuin, een dakkapel of welk ander doel dan ook. Goedkoop geld lenen begint met meerdere offertes aan te vragen om na te gaan waar u het voordeligst uit bent met een geldlening. Een offerte aanvragen via Lenen Met Verstand is te allen tijde geheel gratis, vrijblijvend en verplicht u uiteindelijk tot niets.

Hoe werkt Lenen Met Verstand?
Op LenenMetVerstand kunt u kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. U kunt niet alleen vergelijken op actuele rentepercentages maar u kunt ook vergelijken op ervaringen van andere consumenten. Geld lenen wordt daarmee direct een stuk overzichtelijker. Heeft u ervaring met een van de genoemde kredietverstrekkers op Lenenmetverstand.nl? Plaats dan ook uw ervaring en help andere consumenten een goed overwogen keuze te maken. Heeft u een goede aanbieder gevonden? Dan kunt u direct uw aanvraag voor een goedkope geldlening indienen.

Voordelig en verantwoord geld lenen begint met een goede vergelijking. Lenen met Verstand vergelijkt daarom ook niet alleen de rentepercentages van de geldleningen maar ook de ervaringen. Hierdoor kunt u geld lenen zoals u het wenst! Wilt u snel geld lenen, dan doet u dat natuurlijk online. De bank waar u uw betaalrekening hebt, is vaak duurder dan de online kredietverstrekker.

Verstandig geld lenen zonder rente
Deze dagen zijn er veel mensen die snel geld lenen. Hoofdzakelijk bij een bank. Maar is dit wel de beste oplossing voor u? Wellicht is het verstandiger om geld te lenen zonder rente. U kunt bijvoorbeeld binnen uw relaties kijken of er mogelijkheden zijn. Geld lenen zonder rente is deze dagen niet gek en kan u op kort termijn uit de brand helpen. Toch kleven ook risico’s aan. Als degene die het geld uitleent plotseling zelf zijn of haar geld weer nodig heeft kan de relatie onder druk komen te staan. Als u zelf om welke reden ook het geld niet kunt terugbetalen kan dit ook gevolgen hebben voor de relatie. Als u de communicatie open en eerlijk houdt heeft u het meeste kans op een goed verloop van uw lening.

Verantwoord online lenen
Omdat geld lenen wel leuk moet blijven raden wij u altijd aan om verantwoord geld te gaan lenen. Wat u vooraf te allen tijden moet doen is nagaan of de aanbieder van uw keuze staat ingeschreven in het register bij de Autoriteit Financiële Markten. Meer hierover vind u op de website van de AFM. Als een aanbieder niet is ingeschreven bij de AFM dan doet u er verstandig aan om niet in zee te gaan met deze aanbieder. De kans dat de aanbieder niet legaal opereert is enorm. U kunt dan contact opnemen met de AFM en de aanbieder melden.

Daarnaast moet verantwoord geld lenen uiteraard voldoen aan nog een aantal aspecten. Zo is een belangrijk punt om ervoor te zorgen dat u geen grotere lening aangaat dan u echt nodig heeft. Het lijkt soms zo verleidelijk om net even iets meer te lenen om nog wat andere zaken op te lossen of extra aan te kopen. Dit is in veel gevallen echter niet verstandig. U moet er op rekenen dat u bij een geldlening natuurlijk altijd rente moet betalen. U betaald daarmee dus altijd meer dan u geleend heeft.

Een ander punt van verantwoord geld lenen is dat het verstandig is om nooit meer te lenen dan u kunt terug betalen. Dit is overigens tegenwoordig al buitengewoon lastig. Banken verstrekken nauwelijks nog krediet, dit is veelvuldig in de media. Omdat zij beperkt verstrekken kunt u al nagenoeg onmogelijk meer lenen dan verantwoord is. Kunt u een lening krijgen dan is de kans dus zeer groot dat dit te allen tijden een verantwoord krediet is.

Geld lenen met BKR
Geld lenen met BKR is een hele uitdaging. Heeft u een negatieve registratie? En heeft u al vaker geprobeerd om een lening te krijgen? Dan weet u hoe lastig het is om een lening akkoord te krijgen bij de banken. De enige mogelijkheid die u over het algemeen nog heeft, is de mogelijkheid voor een flitskrediet bij zo’n lening kunt u een klein bedrag, tot maximaal € 800,- lenen. Een flitskrediet is over het algemeen zeer snel geregeld. Als u een bestaande klant bent bij één van de aanbieders van de flitskredieten dan kunt u vaak al een lening krijgen binnen 30 minuten. Het geld staat dan dus zeer snel op uw rekening.

Lenen met een creditcard
Nog een optie die minder vaak besproken wordt is geld lenen met een creditcard. Dit gebeurd veel, maar zien we weinig terugkomen op het internet. Lenen met een creditcard is meer dan gewoon geld lenen. Naast de uitgestelde betaling mogelijkheid die u krijgt op uw creditcard, is het product dat u aankoopt met uw creditcard bij veel creditcards ook nog eens verzekerd! De verzekering van het product is over het algemeen voor de periode van een halfjaar. Leest u goed de voorwaarden door bij een creditcard zodat u weet waar u aan toe bent. Dit voorkomt onduidelijkheden en discussies achteraf.

Zoals al benoemd is het grote voordeel van een creditcard de gratis uitgestelde betaling. Een uitgestelde betaling betekend dat u nú iets koopt, en het pas over een paar weken moet betalen. U stelt de uitgave voor hetgeen u koopt daarmee een stukje uit. De limiet van u creditcard bepaald u natuurlijk samen in overleg met de creditcardmaatschappij. De limiet kan oplopen tot een bedrag van € 50.000,-. Het goedkoopst is het overigens om uw creditcard verplichting direct iedere maand weer volledig terug te betalen. Het is dan namelijk niet nodig om rente op de lening te betalen. Hierdoor bent u altijd voordelig uit en betaald u alleen de maandkosten voor de geldlening.

Geld lenen via een tussenpersoon
geld lenen via een tussenpersoon is voordeliger lenen dan een lening aanvragen rechtstreeks bij een bank. De grote banken ING, Rabobank en ABN Amro. Deze rekenen hogere rentetarieven voor de geldlening dan aanbieders die enkel en alleen bemiddelen in geldleningen. Het verschil in de rente kan oplopen tot meer dan 2%! In ons overzicht hebben wij de verschillen voor u duidelijk en transparant weergegeven.

De eerste aanbieders zeven aanbieders in dit overzicht zijn alle zeven tussenpersonen. De eerste grootbank die u terug vind in dit overzicht is de SNS Bank, zij hebben nog rentetarieven van 6,9%. Dat is daarmee dan ook exact 2% duurder dan de tussenpersonen. Het belangrijkste verschil tussen de tussenpersoon en de banken is dat de banken veel meer kosten aan u doorrekenen en daarom een veel hogere rente rekenen. Ook de gebouwkosten en managementkosten worden allemaal aan u doorberekend. Daarom betaald u veel meer dan eigenlijk nodig is.

Comments are closed.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!