Faillissement veiling

Faillissement veiling

Wat is een Faillissement veiling? Op een veiling uit faillissement worden goederen openbaar verkocht.

Dit wil zegen dat iedereen met een Nederlandse nationaliteit kan deelnemen aan de veiling. Door de curator of deurwaarder is de veiling gestart. Afhankelijk van het goed wordt een bedrag vast gesteld wat de minimale opbrengst moeten zijn. Dit gebeurt omdat het niet reëel is voor de schuldenaar als zijn bezittingen ver onder de huidige marktwaarde verkocht worden. Over het algemeen worden goederen op een faillissement veiling tot ruim vijfentwintig procent goedkoper verkocht.

 

Onroerend goed op faillissement veiling.

Op een faillissement veiling worden zowel roerende als onroerende goederen verkocht. Afhankelijk van het type veiling is er een bepaalde manier van veilen. Onroerend goed word nooit online geveild; u zult hier voor altijd naar de veiling locatie moeten komen. De veiling meester wil voorafgaande aan de veiling weten of u over voldoende middelen beschikt. U dient een bankgarantie te kunnen afgeven. Er wordt aan gewerkt om dit te versoepelen waardoor ook u en ik mee kunnen bieden op veilingen. Hierdoor kunnen de opbrengsten uit faillissement veilingen stijgen wat wel zo netjes is voor de gedupeerde. Tevens wordt voorkomen dat slecht enkele rijken ongemerkt prijsafspraken maken en hierdoor extreem laag woningen kunnen aankopen.

 

Roerende goederen op faillissement veiling.

Steeds meer worden goederen aangeboden. Echter niet altijd uit faillissement, zo worden ook overjarige modellen of rest voorraden onder de noemer faillissement veiling verkocht. Wordt het goed aangeboden door de belastingdienst dan kunt u er zeker van zijn dat het wordt verkocht omdat men niet aan haar lasten kan voldoen. Bij een openbare verkoop door een belasting deurwaarder moet u altijd op locatie mee bieden dit geschiedt mondeling tevens moet u contant uw bod kunnen betalen als u de hoogst bedienden bent.

 

Faillissement Verkoop

Met de komst van internet is het voor u als consument gemakkelijk geworden om het aanbod veilingen uit faillissement te bekijken. Geen uren zoeken in de krant wat er de komende week weer wordt aangeboden. Nee dit doet u gewoon thuis vanuit uw luien stoel. Er worden wekelijks honderden goederen online aangeboden en geveild. Ook u kunt hier aan deelnemen want het kopen uit faillissement is zeer eenvoudig.

BVA auctions

Faillissementen

Trooswijk

Daan auction

Ritchie bros

Veilingdeurwaarder

Waar moet u op letten bij een faillissement verkoop

De goederen die openbaar worden verkocht wegens executie worden aangeboden in de staat waar in zij zich bevinden. Het is altijd verstandig om aan de kijkdag een bezoek te brengen. Zo kunt u eventuele gebreken vroegtijdig vaststellen en hierdoor een juist bod bedenken. Koop u bijvoorbeeld een uit uit faillissement dan is het niet mogelijk om uitgebreid een test rit te gaan maken. U moet dus bij u zelf afvragen of u dit risico durft aan te gaan. Vaak worden voertuigen op de kijkdag gestart door de deurwaarder zo weet u zeker dat de motor draait als u goed luisterde kunt vast stellen of de motor goed loopt. Ook het controleren van olie pijl en koelvloeistof is toegestaan. Wordt een auto aangeboden door de belasting dienst dan betreft dit vaak een in beslag genomen auto. Het komt helaas vaak voor dat auto zonder sleutels en kentekenbewijs worden ingenomen. Bij een faillissement verkoop van een dergelijke auto zal de prijs ook gebaseerd zijn op het voertuig zonder sleutels. Het vraagt een behoorlijke rompslomp om de juiste sleutels bij de dealer te achterhalen als dit al mogelijk is. U doet er verstandig aan degelijke voertuigen niet te kopen het risico op een mis koop is groot.

Verborgen kosten bij openbare verkopen.

U moet altijd rekening houden met verborgen kosten. Kosten zoals opgeld en klopgeld en btw. Koopt u een goed uit faillissement dan dient u over het geboden bedrag veilingkosten  te betalen aan de firma die de veiling organiseerde. Daarnaast word over deze kosten BTW gerekend.  U moet ook rekening houden met spook bieders personen zoals u en ik die mee bieden om de prijs net iets te verhogen  wat gunstig is voor de verkoper en veilingbedrijf. Dit word gedaan omdat men heeft vast gestled dat  een goed, kavel een minimale waarde vertegenwoordig. Dit bedrag wil men er dan ook minimaal voor hebben.

 

Online Veilingen Faillissement

Met de komst van internet is het voor u als consument gemakkelijk geworden om het aanbod veilingen uit faillissement te bekijken. U bent op zoek naar goederen rechtstreeks van de deurwaarder of curator. Op de Website veilingenfaillissement is het grootste aanbod van online veilingen faillissement direct zichtbaar. Wekelijk worden honderden kavels online aangeboden. Van auto’s tot keuken goederen waar u als particulier gewoon een bod op kunt doen. Openbare verkopen zijn voor iedereen toegankelijk u moet er alleen rekening mee houden dat u geen garantie krijgt op het goed waar door de kan op een miskoop toeneemt.

Ondanks het huidig economisch klimaat worden of een faillissementveiling steeds vaker goederen verkocht die niet uit een failliete boedel komen. Bedrijven bieden hun oude collectie meubels of badkamers aan. Ook autos die van de directie zijn geweest worden snel openbaar verkocht via deze veilingen. Zo is men verzekerd van een minimale opbrengst en kan men zich richten op activiteiten waar men goed in is.

Het kopen op online veilingen kan zeer voordelig zijn. Het betreft echter een openbare verkoop geen marktplaats zoals ebay. U wordt gehouden aan het bod en bent verplicht tot afname. Het kopen uit faillissement kan dan ook in uw voordeel werken goederen worden soms tot wel 25% van de winkelwaarde verkocht. Echter moet u altijd goed kijken wat u koop goederen kunnen beschadigd zijn of niet compleet waardoor goedkoop al snel duurkoop word. Hou altijd rekening met verborgen kosten zoals opgeld en btw.

 

Comments are closed.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!