Minileningen regelgeving

Minilening regelgeving

Sinds de invoering van de minilening zijn er verschillende wetten en regels gewijzigd. Vanaf 1 juni 2011 zijn er weer nieuwe regels in werking getreden als het gaat over het verstrekken van een minilening. Deze veranderingen zijn niet voor niets doorgevoerd, de aanbieders van de minileningen vragen namelijk erg hoge rentes en daarnaast worden er ook hoge kosten in rekening gebracht (die niet altijd vooraf bekend zijn). Dat wil zeggen dat de kosten van een minilening hoog op kunnen lopen. De overheid was het hier niet mee eens en daarom hebben zij er een stokje voor gestoken door met de nieuwe minilening regelgeving te komen. Sinds de invoering van de nieuwe regelgeving mogen de aanbieders geen hoge rente in rekening brengen, maar ook de extra kosten mogen niet meer in rekening worden gebracht. Dit heeft als doel om het aanbod van minileningen te kunnen beperken. Na de invoering van deze nieuwe regelgeving zijn er een aantal aanbieders gestopt met het verstrekken van minileningen.

Momenteel zijn er maar vijf organisaties actief in de minileningenmarkt. Bij deze organisaties kun je terecht als je een minilening af wilt sluiten zonder extra kosten te betalen en tegen een lage rente. Maar dat wil niet zeggen dat de aanbieders er niets meer op verdienen, zij hebben namelijk allen hun eigen trucs om toch geld te verdienen, hierbij kan gedacht worden aan de hoge incassokosten die zij in rekening kunnen brengen als je te laat bent met aflossen. Je kunt als consument een factuur op papier willen hebben van het geld dat je gaat lenen, daar dien je dan extra voor te betalen. Met deze kleine extra “diensten” kunnen de aanbieders toch extra geld verdienen. Het doorlezen van de voorwaarden is daarom verstandig voordat je een minilening af gaat sluiten. Zorg er voor dat je weet wat je rechten en plichten zijn en laat het allemaal even rustig op je afkomen. Je moet geen overhaaste beslissingen nemen maar eerst eens de minilening regelgeving doornemen en kijken of dat men zich hier ook aan houdt. De nieuwe regelgeving wordt door de overheid goed in de gaten gehouden, als aanbieders van leningen extra hoge kosten in rekening gaan brengen kunnen zij daar ook een boete voor krijgen, want zij dienen zich te houden aan deze nieuwe regels. Ondanks de minilening regelgeving is het verstandig zelf goed op te letten dat er geen addertjes onder het gras zitten als je geld gaat lenen.

Related Articles:


Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Incoming search terms:

  • soorten leningen voor bedrijven
  • krediet
  • salaris winkel
  • doorlopend krediet
  • mini salaris
  • soorten uitgaven
  • regelgeving lenen
  • vergelijk mini leningen
  • leningen ten opzichte van inkomen
  • lening tov loon
This entry was posted in Credit Card Krediet, Doorlopend Krediet, Minilening - Flitskrediet - Minikrediet, Persoonlijke Lening.

Comments are closed.