Studentenleningen – Waarom studenten lenen?

Studentenleningen

Waarom geld lenen als student? Zal ik meer werken of toch geld lenen?

Het leven van een student is niet altijd even makkelijk; colleges, vrienden, uitgaan, bijbaan, relaties en verenigingen. Allemaal heel tijdsintensief. Studenten lenen vaak geld om het tekort op te vangen.

Dit is de reden waarom veel studenten studievertraging oplopen en om zo optimaal te kunnen profiteren van hun studententijd vaak studievertraging oplopen. Zo ik ook, ik heb het zelf ook ervaren in mijn studententijd. Je wil gewoon niets missen, maar een belangrijke kwestie: geld. Als je werkt kun je niet zo veel genieten van je studententijd. De vraag is welke afweging het beste is: nu lenen of later lenen met een hypotheek en WW uitkering. De keuze blijft een moeilijke omdat lenen geld kost.

Het is belangrijk dat je zo veel mogelijk van je studententijd geniet, want je maakt het maar een keer in je leven mee!

Oplossing hiervoor zijn de studentenleningen. Het is aan te raden eerst maximaal bij IB-Groep (in Nederland) te lenen en vaak is dit niet voldoende om alle lasten te kunnen dekken.

Kijk rond:

Kijk gerust rond bij alle aanbieders van leningen die je op deze site ziet. Informatie aanvragen kost immers geen geld en nauwelijks moeite, kijk rond, vraag na bij de aanbieder en maak vervolgens een juiste en goed overwogen keuze.

Het leven van een student is niet makkelijk, hieronder een globale schatting van de kosten van het leven van een student in Brussel of Amsterdam, zeer populaire studentensteden.

Voorbeeld van de maandelijkse uitgaven van een student in Amsterdam of Brussel:

 • Huur kamer: E300-500
 • Eten: E200
 • Verzekeringen: E150
 • Uitgaan en uit eten gaan: E200-500
 • Verenigingen (lidmaatschappen): E50
 • Collegegeld: E 200
 • Boeken: E100
 • Diverse uitgaven (reizen, cadeau’s voor vrienden, meubels, etc): 100

Hierdoor zit een gemiddelde student vaak al op maandelijkse uitgaven tussen de 1300  Euro tot 1800 Euro per maand, wat overigens heel veel geld is. In minder dure steden zoals Antwerpen en Eindhoven zit je zo ongeveer rondom de 1000 euro tot 1500 euro per maand.

Geld lenen tips voor studenten

 • Om deze redenen hebben banken ook een verhoogd limiet waarop je als student zijnde rood mag staan. Voor uitgaven zoals het betalen van de maandelijkse huur is rood staan een handige tijdelijke oplossing.
 • Een andere optie wat overigens wel heel erg handig is, is gebruik te maken van creditcards voor aanschaf van dingen zoals een nieuwe telefoon. Als je met een credit card iets aanschaft heb je in feite een lening afgesloten bij de creditcard maatschappij, en deze lening is rentevrij als je tenminste aan het einde van de maand deze lening aflost.
 • Verder hebben banken en kredietvertstrekkers vaak ook handige studentenleningen, waar je als student zijnde tegen een gunstigere rentepercentage een lening kan aflossen. Dit is dan vaak een persoonlijke lening of doorlopend krediet, maar vaak wel tegen veel gunstigere voorwaarden dan ze normaal in rekening brengen.  Per bank en kredietverstrekker zijn er veel verschillen. Vaak kun je er ook voor kiezen voor uitgestelde betaling, dus pas gaan afbetalen op je lening na je afstuderen.

Related Articles:


Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Incoming search terms:

 • studentenlening belgie
 • lening student
 • studentenleningen belgie
 • geld lenen studenten belgië
 • geld lenen als student
 • waarom lenen studenten
 • studenten lening belgie
 • studentenlening auto
 • maandelijkse uitgaven student
 • studentenleningen
This entry was posted in Credit Card Krediet, Doorlopend Krediet, Minilening - Flitskrediet - Minikrediet, Persoonlijke Lening, Studenenlening - Studentenkrediet.

Comments are closed.