5. Levenshypotheek-Beleggingshypotheek

5. Levenshypotheek-Beleggingshypotheek

De levenshypotheek is een hypotheekvorm waarbij niet periodiek word afgelost en het uiteindelijk af te lossen bedrag bij elkaar gespaard wordt met een kapitaalverzekering.

Omdat pas op het einde van de looptijd de lening in één keer word helemaal afgelost, word er gedurende de gehele looptijd dezelfde hypotheekrente betaald, die tegelijktijd ook fiscaal aftrekbaar is.

Daarnaast wordt er door spaarpremies in de kapitaalverzekering te storten een bedrag bij elkaar gespaard om op het einde van de looptijd de lening geheel of gedeeltelijk af te lossen. In de kapitaalverzekering wordt, fiscaal onbelaste, rente of, indien de spaarpremies belegd worden, beleggingsrendement bijgeschreven bij het totaalbedrag.

Het voordeel van deze hypotheekvorm is het grote fiscale voordeel, dat wordt genoten doordat aan de ene kant gedurende de gehele looptijd hypotheekrente over het bedrag van de oorspronkelijke hypotheeksom afgetrokken kan worden.

Terwijl aan de andere kant onbelaste creditrente of beleggingsrendement in de gemengde verzekering genoten wordt.

Belangrijke tip: Omdat het rendement van de beleggingen onzeker is en niet kan worden gegarandeert is dit een zeer riskante vorm van hypotheek. In de afgelopen jaren stonden deze vormen van hypotheek als de zogenaamde woekerpolissen waarbij hele hoge kosten in rekening werden gebracht vaak tot 20-50% van de maandelijkse inbreng aan de kosten van de bank op gingen. Indien u zo’n hypotheek overweegt te nemen, dan moet u zich goed beseffen dat deze hypotheekvorm zeer grote risico’s met zich meebrengen.

 

Related Articles:


Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Incoming search terms:

  • beleggingshypotheek belgie
  • 5 typen leningen
  • beleggingshypotheek
  • beleggingshypotheek lening
  • hypotheek student belgië
  • hypotheeklening krijgen als student
  • hypotheekrente belgie soorten
This entry was posted in Hypotheek.

Comments are closed.