8. Operationele leasing

8. Operationele leasing

Operationele leasing is een vorm van leasen dat meer lijkt meer op huren, want nadat de leaseperiode is afgelopen bent u bij geen eigenaar van het artikel. Het eigendom van het object, bijv een auto, blijft gedurende de hele looptijd eigendom van de leasemaatschappij. Stel, u leased een auto en na afloop van de leaseperiode moet u dus de auto daarna weer terug geven.

Wat aan te raden is, is voordat u overweegt een leaseovereenkomst af te sluiten, een vergelijking te maken met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Dit kan financieel gezien een groot verschil uit maken omdat u dan wel na afloop eigenaar bent van bijv de auto. Kijk hierbij goed naar de rente die u moet betalen en alle overige voorwaarden van de verschillende soorten krediet.

Voordelen van operationele leasing, en dit is een reden waarom dit bij bedrijven vaak populair is,  is dat de kosten van operationele leasing, indien u een eigen bedrijf heeft, volledig van uw inkomen of winst bij de belasting kan worden afgetrokken

Ander voordeel is dat bij operationele leasing boven financial leasing is het risico volledig vermeden omdat de leasemaatschappij ook voor het onderhoud van het object verantwoordelijk is. Dit betekent dus dat bij operationele leasing van een auto de onderhoud, reparaties en verzekering voor rekening zijn van de leasemaatschappij. Diegene die de auto leased hoeft dan alleen de maandelijkse leaseprijs te betalen.

Handige tip: Indien bijvoorbeeld u van uzelf weet dat u een zuinige autorijder bent en weinig schade rijd dan kan financiele leasing, persoonlijke lening of doorlopend krediet voor u voordeliger uitpakken

Kenmerken van operationele leasing:

 • Vaste looptijd (meestal tussen 2-10 jaar)
 • Vaste rentepercentage
 • Vaste maandlasten
 • Geen onverwachtse kosten reparatie
 • Betaald voor gebruik van object (vaak auto)
 • Vergelijkbaar met huren
 • Indien u een bedrijf heeft zijn de leasekosten volledig belastingaftrekbaar van de winst
 • Relatief duur: vergelijk mogelijkheden

Overzicht van alle soorten leningen:

 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Credit card krediet
 • Mini lening
 • Auto lening
 • Leasen
 • Financiële leasing
 • Operationele leasing
 • Hypotheken
 • Related Articles:


  Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

  Incoming search terms:

  • soorten leasing
  • soorten lease
  • woning leasen
  • leasing soorten
  • lease soorten
  • 2 soorten leasing
  • persoonlijke leasing
  • 2 soorten leasen
  • verschil financiele operationele leasing
  • verschillende soorten leasing
  This entry was posted in Overzicht.

  Comments are closed.