2. Doorlopend krediet

2. Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening die net als een persoolijke lening populaire vormen zijn van consumptief krediet om een grote aankoop zoals een wasmachine of auto te financieren. Een doorlopend krediet staat ook wel bekend als “rood staan” en u kunt bij uw bank een doorlopend krediet aanvragen door een limiet in te laten stellen voor hoeveel u maximaal “rood” mag staan.

Er zijn 2 veel voorkomende vormen van doorlopend krediet:

Tevens is het ook een vorm van krediet dat relatief makkelijker te krijgen is dan bijv een hypotheek omdat er minder strenge regels aan vast zitten. Hierdoor is net als bij een persoonlijke lening het rentepercentage wel hoger dan bij lenen met onderpand (zoals een hypotheek met huis als onderpand).

Het rentepercentage waar u tegen kan lenen is volledig afhankelijk van de hoogte van uw krediet, en uw maandelijke inkomsten. Hoe hoger uw maandelijkse inkomen/salaris, hoe meer u kunt lenen tegen een lager rentepercentage.

Bij een doorlopend krediet heeft u als voordeel de mogelijkheid om zelf geld op te nemen wanneer u dat uitkomt. Het is dus zo dat u pas rente hoeft te betalen wanneer u geld opneemt uit dit voorafgestelde maximum bedrag aan krediet. Hierbij is er veel vrijheid met het heropnemen van eerder afgelosd krediet en vervroegd aflossen van het krediet gedurende de looptijd. Over het het geleende bedrag dat geleend is wordt dan rente per dag gerekend.

Voorbeeld:

Dus als u over een periode van een jaar voor een maand 1000 euro leent hoeft u slechts over een maand rente over het geleende bedrag te betalen. Bij een persoonlijke lening zou u als u 1000 euro zou lenen, dit over de gehele periode moeten lenen. Afhankelijk van uw eigen situatie kunt u het beste zelf oordelen wat voor u het meest handige is.

Dus als u een mooie fiets voor de verjaardag van uw partner wilt kopen, maar over 2 weken uw salaris ontvangt kunt u ervoor kiezen om “rood” te staan voor 2 weken.

Kenmerken van een doorlopend krediet:

 • Lenen naar behoefte (wanneer u extra geld nodig heeft)
 • Geschikt voor meerdere grotere consumptieve aankopen (fiets, TV, wasmachine, etc)
 • Hoeveelheid krediet is inkomensafhankelijk (limiet voor “rood staan”)
 • (Meestal) Geen vaste looptijd
 • Variabele rente
 • Tussentijds opnemen en aflossen is mogelijk
 • Geen onderpand nodig
 • Relatief hogere rentepercentage (tussen 10-16% op jaarbasis)

Overzicht van alle soorten leningen:

 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Credit card krediet
 • Mini lening
 • Auto lening
 • Leasen
 • FinanciĆ«le leasing
 • Operationele leasing
 • Hypotheken
 • Related Articles:


  Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

  Incoming search terms:

  • hypotheek heropnemen
  • lening heropnemen
  • krediet
  • krediet met onderpand
  • DOORLOPEND KREDIET
  • vormen van krediet
  • lenen met huis als onderpand
  • doorlopend krediet aanvragen
  • soorten leningen 1000 euro
  • lening met huis als onderpand
  This entry was posted in Doorlopend Krediet.

  Comments are closed.