6. Leasen

Leasen/ Leasing

Leasen ook wel bekend als leasing is een vorm van krediet dat meestal wordt gebruikt bij auto’s. Maar wordt ook wel gebruikt bij de aanschaf andere grote duurzame consumptieve goederen zoals  bijv een nieuwe keuken, wasmachine, etc.

Wat is leasen? Het woord is afkomstig uit het Engels en simpel samengevat betekent dat in het contract, dat wordt afgesloten, een koopoptie aanwezig is die de consument de mogelijkheid bied om, zonder verplichting, tegen een bij het afsluiten van het contract vastgelegde prijs (de restwaarde), aan het einde van de looptijd het geleasde object te kopen.

Oftewel de mogelijkheid om het geleasde object te kopen bij afloop van het contract tegen de dan geldende restwaarde van het object.

Met leasen betaalt u gedurende de looptijd van enkele jaren een wekelijks of maandelijks een vergoeding. De hoogte en duur is afhankelijk van de goederen die woorden geleased en de keuze van het soort lease. De hoogte van de vergoeding is in de meeste gevallen vast en wordt van tevoren vastgesteld.

Er zijn bestaan 2 vormen van leasen (met ieder zijn eigen kenmerken):

 • Financiële leasing
 • Operationele leasing

Overzicht van alle soorten leningen:

 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Credit card krediet
 • Mini lening
 • Auto lening
 • Leasen
 • Financiële leasing
 • Operationele leasing
 • Hypotheken
 • Related Articles:


  Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

  Incoming search terms:

  • leasen
  • soorten leasing
  • www leningen be
  • is leasen een lening
  • leasing soorten
  • soorten leasin
  This entry was posted in Leasen.

  Comments are closed.